Een e-bike is een tweewieler waarop je gewoon kunt fietsen, maar welke tevens extra elektrische ondersteuning biedt. Ideaal dus voor de lange stukken, of wanneer je simpelweg even geen zin meer hebt om te fietsen! Zet de elektrische ondersteuning van de e-bike aan en gaan. De elektrische motor van de e-bike kan in het voorwiel, het achterwiel, of in het midden zitten. Wil je minder vaak de auto gebruiken voor de korte of middellange stukken? Kies dan ook voor een e-bike. De elektrische fiets wordt alsmaar populairder in Nederland en met goede reden.

Populariteit van de e-bike

De e-bike is perfect om aan te schaffen wanneer je een zetje kunt gebruiken tijdens het fietsen. Ideaal als je bijvoorbeeld uit eten gaat met vriendinnen en niet hijgend aan tafel wil zitten vanwege tegenwind. Met een e-bike is het net alsof je altijd de wind mee hebt. Bovendien is het een geweldige oplossing voor mensen die wat minder vaak de auto willen pakken. Met de e-bike zijn ook de grote stukken namelijk een makkelijk te overkomen uitdaging. Wanneer je het een beetje in de benen voelt, zet je de elektrische motor van de e-bike aan en kun je weer achterover leunen. Maar zodra je weer zin hebt om zelf te trappen: zet je de motor weer uit. In principe is een e-bike een fiets en een scooter in één. Het beste van beide werelden.

Gezond en duurzaam

Doordat het met een e-bike minder intimiderend is om de lange stukken met de fiets te overbruggen zal je vaker voor de fiets kiezen en de auto laten staan. Dat is niet alleen gezond en goed voor de conditie; het is ook nog eens duurzaam. Omdat de motor van de fiets elektrisch is, is de accu van de bike essentieel voor de levensduur. Gemiddeld gaat een accu 5 jaar mee. Een tip voor het verlengen van de levensduur van de accu zijn om de banden goed op te pompen, zodat je minder weerstand ervaart van wegdek. Gebruik de fiets (en dus de accu) met regelmaat en bewaar de accu op een ietwat koele plek wanneer je de e-bike een poosje niet gebruikt.

E-bike aanschaffen

Een elektrische fiets is over het algemeen duurder dan een normale fiets. Begrijpelijk, want er zit eenmaal een hoop techniek in de bike. Zoals een goede accu en motor, maar bijvoorbeeld ook een stevig frame en goed zitvlak, voor de lange stukken. Laat je daarom altijd goed inlichten bij het aanschaffen van een e-bike. Zo weet je zeker dat je de juiste aanschaft voor jouw doeleinden.