Het is kerstvakantie. Erg verleidelijk om alles even te laten vallen en puur te genieten van de vrijheid en drukken feestdagen. Toch is het wel slim om je schoolwerk niet compleet te vergeten. Een examentraining natuurkunde kan handig zijn om up-to-date te blijven en je voor te bereiden op wat na de vakantie wel erg dichtbij komt.

Van december tot april

In december 2017 klinkt april 2018 nog ontzettend ver weg. April is de maand waarin we weer aan Pasen kunnen denken, de vogeltjes beginnen te fluiten, het langzaam langer licht wordt en we kunnen denken aan de zomervakantie. December is koud, nat, donker, de maand van kerst en oud en nieuw. Iets wat maanden lijkt te duren. Tussen de twee maanden zit echter maar 4 maanden, zo’n 16 weken. Sterker nog: aan het eind van de kerstvakantie zitten we al in begin januari, en begin april duurt dan nog maar 3 maanden.

Examentraining in natuurkunde als voorbereiding op april

3 maanden klinkt ineens niet meer zo lang, toch? Het is wel zo handig om iets in te kunnen vullen op je eindexamen in april, dus wie weet is het geen gek idee om een paar dagen van je kerstvakantie op te geven voor examentraining in natuurkunde. Examentraining kan je helpen vakken waar je niet zo goed in bent beter te begrijpen. Ook vakken waar je wel goed in bent, trouwens.

Dag kerstvakantie, hallo examentraining

Laat je dus niet verleiden tot de kunst der niets doen in de kerstvakantie, maar blijf bezig en ga aan de slag met examentraining! Bedenk je dat de kerstvakantie nog wel eens ingehaald kan worden, als je je eindexamen hebt gehaald dankzij de examentraining. Als je na je middelbare school eindelijk kunt beginnen aan een vervolgopleiding, heb je genoeg tijd om bij te komen van deze enerverende periode. Hoewel…?