Hele volksstammen weten eens in de zoveel tijd de weg naar een wellness-centrum te vinden. Misschien jij ook wel. Zou het niet veel gemakkelijker en fijner zijn om je eigen wellness-centrum in je tuin te hebben? En dan bedoel ik natuurlijk niet een paar ligbedjes en een opblaaszwembadje. Nee, dan pak je het gelijk goed aan door een hot tub in je tuin te zetten. Want in zo’n tub kun je pas ├ęcht ontspannen. Na een zware werkdag, na een zware training of gewoon omdat je er zin in hebt. Een hot tub is geschikt voor iedereen die van een beetje luxe houdt. Want zeg nou zelf, als je het over een hot tub hebt, dan zie je jezelf toch al liggen?

Een houtgestookte hot tub is een luxe die je je kunt permitteren

Je kunt zo’n hot tub namelijk zo luxe, groot en dus duur maken als je zelf wilt. Daarbij is het ook nog eens een goede investering. In jezelf, maar ook in je gezin en zelfs in je huis. Want wanneer je je huis te koop zou zetten, is zo’n tub echt wel een aanbeveling die terecht komt in de folder van de makelaar. Toch zet je ‘m daarom natuurlijk niet neer. Je plaatst een tub omdat jij wilt genieten. In de zomer in het zonnetje, in de winter in de sneeuw en natuurlijk iedere avond onder de sterrenhemel. Wat een luxe!

Een hot tub is ook geschikt voor kinderen

Het is logisch dat je je kinderen niet zelf de houtkachel laat aansteken om het water in de hot tub te verwarmen. Maar als jij dat geregeld hebt, dan kunnen ook je kinderen heerlijk badderen in de hot tub. Tip van de dag is wel om ze van te voren goed te douchen. Zo blijft het water mooi schoon en kun je er langer mee doen. Dat geldt trouwens ook voor jou: eerst afspoelen en dan pas in de tub.

Een houtgestookte hot tub is een romantische plaats

Door het knisperen van het hout in de kachel en het heerlijke warme water van de hot tub, wordt deze tub echt de plek die je veel gaat gebruiken met je geliefde. Bijvoorbeeld om lange gesprekken te voeren tot jullie allebei helemaal gerimpeld zijn. Een wijntje erbij en een sfeerlichtje en de romantiek is compleet. Zeker wanneer je er voor kiest om ‘s avonds in de tub te duiken, onder de sterrenhemel.