Wanneer je eens wat ander wilt in je tuin of aan je raam, kies dan eens voor een houten bloembak. Een houten bloembak geeft toch weer een andere sfeer dan zo’n plastic geval. Hout kleurt mooi na verloop van tijd en het blijft ook lang mooi, zeker wanneer je kiest voor een houten bloembak van een goede kwaliteit hout. De meeste houten bloembakken hoef je niet eens te behandelen met beits of andere houtbeschermers, ze gaan ook zo jarenlang mee.

Een houten bloembak voor op de grond

Om je terras op te fleuren is het altijd leuk als je er wat bloemen op zet. Een houten bloembak is dan ideaal. Je kunt de bak precies daar plaatsen waar je wilt en bevalt het toch niet? Dan zet je hem gewoon even ergens anders. Probeer dat maar eens met een border! Je kunt voor op je terras ook kiezen voor een houten bloembak met een trellis. Zo maak je een tuinkamer door een mooie klimplant in de bloembak te zetten en deze tegen de trellis te laten klimmen. Onderin de bak kun je dan diverse bollen planten, zo heb je het hele jaar door een groene wand om je terras.
Houten bloembak

Een houten bloembak voor op tafel

Wanneer je een joekel van een tuintafel hebt, kun je er voor kiezen om deze te decoreren met bloemen en planten. Een houten bloembak biedt ook dan uitkomst. Je zet de bak prominent midden op tafel of juist aan de korte kant. Net wat jij wilt. Zo’n bloembak is ook niet erg zwaar, dus je kunt ‘m even aan de kant zetten als je met meerdere mensen om tafel gaat zitten. In de bloembak kun je van alles kwijt. Van vaste planten tot bollen. Jij bepaalt. Ook de kleuren kun je natuurlijk zelf kiezen. De bak an sich hoef je niet te schilderen, maar het kan natuurlijk wel. Zo zorg je ervoor dat de bak echt bij jou past.

Een houten bloembak bij je voordeur of je oprit

Wanneer je aan weerszijden van je voordeur een houten bloembak zet en deze mooi vult, geef je je visite echt een welkom gevoel. Ook voor jou zelf is dat natuurlijk fijn. Je ziet je bloembakken en je bent weer thuis. Wanneer je gezegend bent met een mooie oprit, kun je daar ook diverse houten bloembakken langs plaatsen. Zet in iedere bloembak een lichtje, bijvoorbeeld op zonne-energie en je pad naar huis wordt mooi verlicht.