Wanneer het sparen voor een nieuwe auto maar niet lukt is er toch een oplossing. Private lease! Want met private lease rij je een nieuwe auto voor een vast maandbedrag. Je hoeft dus niet in een keer het hele bedrag voor een nieuwe auto op te hoesten. Of misschien zelfs een lening af te sluiten. Met private lease weet je precies waar je aan toe bent per maand. En dat is altijd fijn. Budgetteren is belangrijk en op deze manier hou je het overzicht.

Met private lease rij je heerlijk

Private lease is niet alleen een financieel fijne constructie, het zorgt er ook nog eens voor dat je in een fijne nieuwe auto komt te rijden. Een auto die helemaal naar jouw zin is. En dat is echt ook wat waard. Want wanneer je een leaseauto van de zaak gaat rijden heb je meestal niet zoveel te kiezen. Je werkgever heeft dan al een overeenkomst afgesloten met een leasemaatschappij. En jij hebt een auto uit te kiezen die past in de bedrijfscultuur. Zo kan je zomaar duurder uit zijn dan je eigenlijk zou willen. Ook heb je met private lease niks te maken met bijtelling. Je betaalt een vast bedrag per maand en daar komt alleen de brandstof nog bij.
Private lease

Kies je eigen auto met private lease

Zoals ik hierboven al schreef, ben je met private lease vrij om je eigen auto te kiezen. De auto waar jij je de komende jaren veilig in voelt en waar je graag in gezien wordt. Een contract loopt over het algemeen 36 maanden, in die tijd is jouw auto ook echt van jou. Je hoeft ‘m niet te delen met anderen of in te leveren als je uit dienst gaat. Wel kun je ervoor kiezen om ‘m te verhuren als jij er niet in rijdt. Voor meer informatie kun je terecht op bovenstaande site. Zo levert je auto ook nog eens wat op!
Heeft private lease geen nadelen?

Nou, nee. Private lease is een heel duidelijke afspraak die jij maakt met de leasemaatschappij. Het enige dat als een nadeel gezien zou kunnen worden is dat je een BKR krijgt voor de looptijd van je contract. Dat is een veiligheidsding van de leasemaatschappij. Deze wil natuurlijk zeker weten dat het geld er komt. Dit kan invloed hebben op het eventueel afsluiten van een hypotheek. Denk daar dus goed over na voor je een contract afsluit.