Als je op de bouw werkt, dan weet je het wel: waar gehakt wordt vallen spaanders. Dus: waar gesloopt wordt komt puin vrij. En dat puin zul je ergens kwijt moeten. Een puincontainer huren biedt dan uitkomst. Want zomaar je puin ergens dumpen mag gelukkig niet meer. Hierop is dan ook streng toezicht. Een puincontainer huren zorgt ervoor dat je je puin snel uit de weg hebt, je kunt dan al gauw verder met de herbouw of verbouw waar je mee begonnen bent. Aan een puincontainer huren zijn wel wat regels gebonden, je mag niet zomaar altijd ergens een puincontainer neerzetten. Ook mag je niet zomaar alle afval in een puincontainer storten.

Een puincontainer huren, maar welke dan?

Zoveel gebouwen, zoveel soorten puin. En lang niet alles mag over het algemeen in dezelfde container gedumpt worden. En om nou verschillende containers neer te zetten voor het slopen van je bijkeuken… Dat lijkt wat overdreven. In dat geval kun je het best een puincontainer huren die geschikt is voor gemengd bouw- en sloopafval. Hierin mag je bijna alle soorten afval storten die vrijkomen bij de sloop. Denk dan aan grofvuil of huisraad,
puin, gips, hout, zand en grond, metalen, glas, papier en/of karton, plastic en kunststof. Dat ruimt alvast lekker op!
Puincontainer huren

Een puincontainer huren voor schoon puin

Schoon puin, klinkt een beetje tegenstrijdig, maar het bestaat echt. Het gaat hier bijvoorbeeld om bakstenen en dakpannen. Om deze stoffen te (laten) afvoeren, kun je het best een puincontainer huren voor schoon puin. Dit is voordeliger dan een puincontainer huren voor gemengd bouw- en sloopafval. Je moet er alleen wat secuurder mee zijn met wat je er in stort. Het is dan ook verstandig om een dichte container te huren. Je weet dan zeker dat alleen jouw schone puin er in terecht komt.

Een puincontainer huren voor huisraad en grof vuil

Een puincontainer huren voor huisraad en grof vuil kan bijvoorbeeld tijdens een verhuizing of ontruiming ideaal zijn. Ook hier zijn er wel dingen om rekening mee te houden. Maar die gelden over het algemeen voor álle containers die je huurt: verf en gevaarlijke stoffen mag je nooit in een container kieperen. Deze stoffen zul je echt naar de vuilstort moeten brengen. Dat geldt natuurlijk ook voor asbest. Sterker nog, voor asbest gelden ook op de vuilstort strenge regels. Zo moet je het in veel gevallen aanmelden voor je komt en mag je het alleen maar compleet ingepakt inleveren.