Afgelopen weekend was je je reis naar Oostenrijk aan het boeken, tot je bedacht dat je The North Face wel eens kon gebruiken. The North Face is namelijk hét perfecte merk als je op zoek bent naar een uitrusting voor bergbeklimmers. Ik praat over een uitrusting omdat het niet alleen gaat om rugtassen, maar ook kleding en bijvoorbeeld schoenen. Lees er hier meer over.

The North Face tassen

The North Face is misschien wel het meest bekend geworden door de tassen die ze verkopen. Ze zijn begonnen met de insteek die voor bergbeklimmers te ontwerpen, maar uiteindelijk loopt iedere gemiddelde student er nu mee. (Niet dat studenten geen bergen beklimmen, want die hebben genoeg pieken en dalen in hun studietijd.) Het zijn tassen van ongeveer 95 euro per stuk (afhankelijk van het model, de sale, bij wie je het koopt, en dergelijke). Het heeft van die elastieken aan de voorkant, waarschijnlijk bedacht om bijvoorbeeld je jas tussen te klemmen. Als je een heftige berg aan het beklimmen bent, en je dusdanig veel zweet dat je je jas maar uittrekt, doe het tussen de elastieken! Het is een tas met een dubbele ritssluiting, zodat je ‘m zelfs op slot kan doen als je wil. Ook aan de studenten is gedacht: het heeft een geïmplementeerd laptopvak.

The North Face: waar komt de naam vandaan?

Het is natuurlijk een opvallende naam, The North Face, ‘het noordelijke gezicht’. De oprichters zijn vanuit hun eigen passie voor het bergklimmen begonnen met het merk, en hebben de naam bedacht naar aanleiding van ‘het noordelijke gezicht’. De noordelijke kant van de berg schijnt namelijk het moeilijkst te beklimmen te zijn, onder andere vanwege de weersomstandigheden. In het noorden is het kouder, en zo ook op de berg. Sneeuw, ijs en wind zorgen voor een bemoeilijkte tocht, maar blijkbaar was dit voor de bedenkers van The North Face juist geen belemmering maar een kracht.

Pak je uitrusting en ga!

Met The North Face heb je dus niet alleen als student, maar zeker als bergbeklimmer veel aan bijvoorbeeld een tas van het merk. Je kunt zelfs je laptopje meenemen naar de top, als je dat wil. The North Face maakt je uitrusting compleet met een waterafstotende jas (als je door weer en wind wilt klimmen). Maar ook een anti-zweet t-shirt, petten, truien en zelfs slippers. Het merk maakt je vakantie in de bergen nog meer compleet, zodat je het gejodel van de Alpen nooit meer hoeft te vergeten.