De wereld van kinderschoenen is groot, met zoveel verschillende soorten om te kiezen. Zoveel soorten dat je er hoofdpijn van kunt krijgen. Toch wil ik je een aantal tips geven zodat de kinderschoenen van je kinderen altijd comfortabel zitten en dat ze hun schoenen ook zelf aan en uit kunnen trekken.

Het beste is om schoenen te kiezen met de juiste sluitingen. En hiermee bedoel ik dus, klittenband, ritsen en/of veters. Hierdoor blijven de voeten van je kinderen veilig en kunnen de kinderschoenen ook aangepast worden aan de behoeftes van de individuele kindervoet. Dit is vooral belangrijk omdat kindervoeten zo snel groeien!

Ik zal je in dit blog vertellen welke soorten sluitingen er zijn en de voor en nadelen van de verschillende sluitingen afwegen, zodat je voortaan makkelijker kinderschoenen kunt kopen.

Verschillende soorten sluitingen

Er zijn zoveel verschillende schoenen met verschillende soorten sluitingen op de markt. Zo heb je onder andere:

  • Knopen
  • Haak en oog
  • Veters
  • Riempjes
  • Klittenband
  • Ritsen
  • Kliksluitingen

Ik zal een aantal van deze sluitingen nader toelichten.

Kinderschoenen met klittenband

Schoenen met klittenband zijn ongeveer de makkelijkste soort schoen voor je kleintje om zelf aan en uit te doen. Hierdoor krijgt je zoon of dochter snel zelfvertrouwen die ze ook voor andere activiteiten kunnen gebruiken zoals puzzelen of een pen vasthouden. Een nadeel van klittenband is echter dat je kinderen er niet door leren hoe ze zuinig met hun schoenen moeten omgaan aangezien je het makkelijk er af kan rukken.

Kinderschoenen met riempjes

Als je kinderen wat ouder worden, kunnen ze klittenband wat kinderachtig vinden. Dan zijn schoenen met riempjes een goed alternatief. Het is alsnog makkelijk vast te maken, maar ziet er al een stuk volwassener uit. De riempjes zorgen ook dat de schoen stevig aan de voet blijft zitten. Ze zijn makkelijk aan te passen aan een groeiende voet, maar je kinderen hebben in het begin nog wel wat hulp nodig om het riempje goed vast te maken.

Veterschoenen

Één van de grootste sprongen voor je kind is het krijgen van een veterschoen. We kennen allemaal het veterstrik diploma nog wel en hoe trots we waren toen we het veterstrikken onder de knie hadden. Kinderen hebben wel veel oefening nodig met deze schoenen, maar ze leren er wel geduld en fijne motoriek door. Ook als je naar een sjiek evenement zoals een bruiloft gaat, is het mooier om je kind schoenen met veters aan te doen.

Zoveel wensen, zoveel keuze

Gelukkig is er ontzettend veel keuze in kinderschoenen. Zo kan je voor de juiste gelegenheid de juiste schoen kiezen met de juiste soort sluiting. Ik hoop dat dit artikel de keuze makkelijker heeft gemakt. Veel succes!